Ford Focus a nová Audi Q7

Keramika není jen o zakázkách za deseti- až statisíce korun. Snažíme se splnit přání každého zákazníka a přizpůsobit cenu služby jeho požadavkům. Příkladem mohou být dvě zakázky z uplynulých týdnů. V obou případech znělo zadání ochránit lak denně používaného vozu před nastávající zimou a s ní spojenou agresivní solí a posypovým štěrkem, a usnadnit údržbu. Zároveň však za hodnotě vozu odpovídající cenu.

Prvním vozem byl zánovní Ford Focus, druhým Audi Q7, oba s nájezdem v řádech jednotek tisíc kilometrů. V případě Fordu majitel sáhl po ochraně jednou vrstvou MYIABI COATu, v druhém případě padla volba na jednu vrstvu ISM PRO. Oba coatingy zajistí hluboký lesk, dlouhotrvající ochranu a skvělou hydrofobitu, rozdílná je jen garantovaná délka ochrany a cena. Po výběru použitého produktu už byl postup u obou vozů totožný. Abychom docílili nejlepšího výsledku, oba vozy bylo nutné, i přes nízký stav tachometru, nejdříve vyleštit. Oba majitelé zvolili aplikaci ochrany ještě než se stihl lak zásadně poškodit, proto nám šlo leštění od ruky a mohli jsme náklady za práci s přípravou laku stlačit na minimum. Po leštění, důkladné kontrole a odmaštění celé karoserie přišla řada na samotnou aplikaci keramické ochrany. Nakonec zbývalo jen vyčistit interiér a naimpregnovat pneumatiky, aby byl dojem z hotového vozu co nejlepší.

Zakázky byly důkazem, že keramika je vhodná jak pro luxusní a prémiové vozy, tak i pro vozy střední třídy. Cenu se nám podařilo dostat na úroveň vyšší příplatkové výbavy, tudíž se v tomto případě rozhodně vyplatí investovat. Navíc je podle přání zákazníka možné oba použité coatingy násobit nebo i kombinovat a tím vždy zlepšit jejich účinek a výdrž.

AUTOR: Tonda Rudolf