Adam Lacko – Mercedes SL55 AMG

Snažíme se propagovat naší práci a rozšířit tak povědomí jak o  detailingu a jeho možnostech, tak i o naší společnosti. Tentokrát jsme zvolili cestu propagačního videa, do kterého jsme pozvali letošního vítěze evropského poháru tahačů Adama Lacka. Naše pozvání přijal a na začátku týdne přivezl svůj krásný Mercedes SL55 AMG. Společně jsme vůz prohlédli, probrali možnosti a po domluvě se pustili do práce.

Na voze byl stříbrný metalický lak, který je pověstný svou vlastností schovat na dobrém světle  téměř všechny vady. A skutečně tomu tak bylo, při prvním ohledání na denním světle se lak zdál být téměř bez poškození. Umělé světlo však vlásečnice a mimimum hlubších škrábanců ukázalo, takže na řadu přišlo leštění. Dalším krokem už byla aplikace keramické vrstvy, tentokrát kombinace coatingů MIYABI a ISM PRO od Kamikaze Collection. Výše zmíněná vlastnost stříbrné barvy nám práci rozhodně neulehčila. Kromě škrábanců dokáže dokonale schovat i šmouhy od nerozetřené keramiky, které pak denní světlo krásně ukáže. Při aplikaci jsme tak museli být opravdu pečliví. Po aplikaci na karoserii jsme se vrhli na kola. Nejdřív bylo nutné disky pořádně vyčistit od prachu z brzdových destiček a dalších nečistot, pak už prišel na řadu ověřený Wheel&Caliper od Ceramic Pro. Z exteriéru už pak zbývala jen okna, na které jsme aplikovali tekuté stěrače ve formě prostředku Rain, také od Ceramic Pro. Na konec už zbývalo jen vyčistit a naimpregnovat kožené sedačky a vyčistit interiér, aby byl dojem z hotového vozu skutečně dokonalý.

Výsledek splnil očekávání, vůz na svůj věk a vzhledem k najetým kilometrům vypadá více než skvěle, lak je bez poškození a na několik dalších let zakonzervovaný. Po dokončení všech prací jsme nechali vůz několik dní v klidu, což je pro stoprocentní účinek keramiky klíčové. Své vlastnosti totiž naplno získává až po bezmála týdnu od aplikace. Na závěr zbývalo už jen Adamovi zavolat, že má vůz připravený a po jeho příjezdu ho trochu vyzpovídat. Celý proces včetně krátkého rozhovoru můžete vidět na přiloženém videu. My tímto Adamovi děkujeme za důvěru a spolupráci na propagačním videu, jistě se nevidíme naposledy.

AUTOR: Tonda Rudolf